Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
Home - INDEX COMPANII - ALUPROF SYSTEM ROMANIA SRL
PAGINA PERSONALIZATA


ALUPROF SYSTEM ROMANIA SRL

ALUPROF SYSTEM ROMANIA SRL

Adresa: A1 Business Park, Aleea Maria - Laura nr 13, Dragomiresti-Deal, Judet Ilfov
Telefon: 0374-004.594
Fax: -
E-mail: aluminiu@aluprof.ro; rulouri@aluprof.ro
Web site: www.aluprof.eu
Domenii: Profile aluminiu & materiale pentru placari
Descriere activitate
Sisteme arhitecturale din aluminiu pentru usi/ferestre, pereti cortina, compartimentari interioare; usi/ferestre/pereti cortina rezistenti la foc; sisteme de rulouri, porti industriale, jaluzele venetiene, parasolare tip screen/rolete, usi de garaj si plase impotriva insectelor.
Prezentare companie/institutie
ALUPROF: Prezenta companiei in Romania s-a consolidat si in 2023
 
 
 
 
 
 
Hubert Nuckowski
Functia/Firma: Managing Director, Aluprof System Romania;
Experienta profesionala: 11 ani in domeniul sistemelor arhitecturale.
 
Aluprof, parte a grupului polonez Grupa Kęty, este in prezent unul dintre cei mai importanti furnizori europeni de sisteme arhitecturale din aluminiu. Cu peste sapte decenii de experienta in domeniu si mai mult de 4.500 de parteneri permanenti, compania raporteaza anual vanzari ce depasesc 1,2 miliarde de euro, peste 40% fiind realizate din livrari catre clienti externi. Specializata in productia de profile si componente din aluminiu, proiectarea si executia de sistemele arhitecturale si rulouri exterioare, asigurarea de servicii de constructii-montaj in sfera fatadelor din aluminiu, productia de accesorii pentru montajul ferestrelor si usilor etc., compania proceseaza anual circa 100.000 de tone de materie prima. Pe piata din Romania, grupul Aluprof detine, la momentul actual, o pozitie competitiva privilegiata, promovand o gama extinsa de solutii pentru o mare diversitate de aplicatii. In cele ce urmeaza, Hubert Nuckowski, Managing Director al subsidiarei locale, ofera detalii despre starea curenta a pietei si perspectivele de dezvoltare, dupa depasirea dificultatilor actuale care au indus anumite dezechilibre.
 
- Cum a evoluat piata pe care activati in 2023?
- Anul 2023 a reprezentat un punct de incercare pentru breasla noastra, a celor implicati in realizarea de tamplarie, fatade si sisteme de umbrire, precum si, in general, pentru sectorul constructiilor din Romania. Evolutia domeniului in care activam a fost extrem de complicata, imprevizibila pe alocuri, inceputul de an oferindu-ne o prognoza pesimista care s-a nuantat, cu tente pozitive, in partea a doua a anului. Cauzele contextului actual sunt multiple, plecand de la conflictul armat de la granita Romaniei, razboiul din Ucraina, pana la o vizibila recesiune inregistrata pe pietele europene, in special in segmentul nostru de activitate, generate in special de politicile guvernamentale, tendintele speculative, si nu numai, din ultima perioada. In ciuda masurilor intreprinse de marii competitori din domeniu, dintre care cea mai importanta a fost scaderea preturilor pentru cele mai multe categorii de produse, piata a reactionat cu dificultate, rezultatele timide aparand numai incepand cu a doua parte a lui 2023. Speram ca in 2024 sa revenim macar la conditiile anterioare crizei pandemice. Suntem optimisti, chiar si in pofida masurilor fiscale care vor intra in vigoare inca de la inceputul anului in tara noastra, care vor obliga breasla la o adaptare rapida si sustenabila.
- Ce rezultate financiare ati obtinut in 2023 si care sunt prognozele pentru 2024?
- Incheiem un an plin de provocari, care pentru Aluprof a reprezentat inca un succes. Avem certitudinea inregistrarii de cresteri cantitative importante pentru toate categoriile de produse aflate in portofoliul nostru, iar din punct de vedere valoric speram sa inregistram o crestere cu 20%-25% pentru sistemele si solutiile destinate realizarii tamplariei din aluminiu si fatadelor si o relativa stagnare, preconizata, de altfel, pentru sistemele si solutiile de umbrire. Avem certitudinea ca prezenta Aluprof pe piata din Romania se va consolida si in anul acesta, fortificandu-ne astfel pozitia de lider pentru cele mai multe dintre categoriile de produse oferite. Pentru 2024, Aluprof nu poate decat sa isi propuna sa mentina acelasi trend ascendent al prezentei sale in Romania. Impreuna cu partenerii, firmele de executie, speram sa reusim sa realizam cat mai multe si mai importante proiecte atat pe plan intern, cat si extern. Este bine cunoscut faptul ca, in acest moment, peste 50% dintre sistemele comercializate catre clientii Aluprof din Romania au ca destinatie finala, dupa executie, pietele vest-europene, in special cele din Belgia, Italia, Franta, Olanda, Austria, Germania, Elvetia si Marea Britanie, unde partenerii Aluprof din Romania reusesc cu succes sa se impuna in fata competitorilor din alte state europene, in special prin inalta calitate a produselor si serviciilor oferite, seriozitate si perseverenta.
- Intentionati sa lansati produse/servicii in perioada urmatoare, in special cu ocazia manifestarii expozitionale Fensterbau/Frontale sau altor evenimente similare ce vor avea loc pe plan european?
- Este evident ca brandul Aluprof, desi provine dintr-o tara est-europeana, cum este Polonia, este unul extrem de puternic si pe deplin recunoscut pe plan mondial, nu numai in Europa. Cand spunem Aluprof vorbim despre calitate, performanta, profesionalism, solutii complete certificate. Experienta acumulata in cei peste 70 de ani ai companiei noastre a demonstrat ca suntem un partener de incredere oriunde in lume, nu numai in Romania. Prezenta la Eurasia Window Fair - Istanbul, din noiembrie 2023, a oferit posibilitatea realizarii de numeroase contacte, interesul pentru solutiile noastre fiind unul enorm. Pe langa sistemele intrate deja in cursul acestui an in portofoliul nostru, MB-OpenSky120 (sistem pentru pergole bioclimatice), MB-OpenSlide (sistem minimalist de tamplarie glisanta), MB-100GFT (sistem pentru usi pivotante destinat spatiilor comerciale), Glassprof (sticla rezistenta la foc "made by Aluprof"), am avut posibilitatea sa prezentam si recentele sisteme SkyTwin (sistem complex de rulou complementar cu roleta textila), MB-86N Pivot (sistem de usi pivotante pentru aplicatii rezidentiale) sau MB-MT50 si MB-MM50 (sisteme de perete cortina). Suntem constienti ca diversitatea solutiilor noastre a determinat in buna masura cresterea si consolidarea pozitiei Aluprof pe piata din Romania si ne folosim orice oportunitate de a le face cunoscute celor interesati.
- Cum decurge activitatea Aluprof pe segmentul cladirilor de birouri?
- Dupa cum precizam anterior, compania noastra reuseste in anul 2023 sa-si consolideze pozitia de lider global in calitate de furnizor de sisteme si solutii arhitecturale din aluminiu, obtinand cresteri semnificative atat cantitative, cat si valorice pentru toate categoriile de produse furnizate. Contextul actual din Romania este unul extrem de dificil, poate unul dintre cele mai complexe din ultimii ani. Asistam la o relativa stopare a investitiilor in zona cladirilor de birouri incepand cu anul 2020, in timp ce investitiile pentru segmentul rezidential si cel de retail inregistreaza o stagnare, comparativ cu anii anteriori. Avem speranta, ca, incepand cu a doua parte a exercitiului financiar viitor, piata se va revigora, reincadrandu-se pe trendul ascendent pe care, desigur, il dorim cu totii. Proiectele de infrastructura derulate in cursul lui 2023, prin fonduri publice, au ajutat la mentinerea sectorului nostru de activitate pe linie dinamica. Ne referim in special la modernizarea sau realizarea celor catorva aeroporturi, unde Aluprof a fost, de cele mai multe ori, singurul ofertant de sisteme arhitecturale sau, in alte cazuri, de sisteme si solutii speciale din aluminiu. Nu putem sa nu remarcam si proiectele din categoriile creselor, gradinitelor, scolilor, salilor de sport, unitatilor militare (constructii noi sau reabilitarea celor existente), care au contribuit la mentinerea unui trend ascendent.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Noiembrie/Decembrie 2023)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left